Nyheter

2020-01-15

Jag heter Linda Linnskog Rudh och valdes just in i föräldraföreningen för att ha lite extra fokus på matfrågan i skolan. Jag satt med på ett matråd i skolan den 14 november. Alla stadier hade sina egna representanter där och fick chans säga sitt. Det var med en lärare från förskoleklassen och en från lågstadiet. Kökschefen Niclas Friberg höll i mötet.

Mötet hade sin fasta form där varje representant fick framföra det hens klass kommit fram till och det fanns inte så mycket tid över till frågor. Jag antecknade dock det mesta som togs upp och här kommer mina anteckningar för den som är intresserad.

Bästa hälsningar

Linda Linnskog Rudh, med barn i 4:an och 6:an på skolan

2020-01-15

Ett område som oroar många föräldrar är risken att ens barn utsätts för sexuella övergrepp på nätet. Vi anordnar därför en föreläsning som riktar sig just till er föräldrar.

Tid: 12/2 18.30-19.30
Plats: Matsalen i skolan

2019-12-12
Hej,
Har haft kontakt med Anna Lindgren från Polisregion Stockholm som hälsar…

”- Hej på er alla samverkare i LPO Skärholmen!
Året 2019 börjar sakta men säkert närma sig sitt slut och vi vill bara meddela att vi kommer fortsätta med våra helgsamverkansutsättningar de resterande helger som är kvar om det finns några funderingar kring det. Vi hoppas så klart så många som möjligt av er kommer finnas där ute ni med.

Självklart kommer vi fortsätta med våra helgsamverkanspass och fredags utsättningar även nästa år och vi hoppas kunna skruva på det lite till för bästa effekt.
2019-12-04

FFM bjuder in Åk 7 –9 att vara med och tävla om 5.000 kr till sin klasskassa. Tävlingen går ut på att samla ihop så många föräldravandringar som möjligt mellan V 4 och 18.

 

Nyhetsarkiv

2019-10-09

Problem med s.k. koppelåkningar på tunneltåg


FFM har fått brev från Claes Cederlind, stadsdelsförvaltningen.

Hej,

Trygghetschefen på MTR har hört av sig till mig om utanpååkningar, s.k. koppelåkningar på tunneltåg (ungdomar kliver på kopplet mellan två vagnar när tåget står vid plattformen och åker med en eller flera stationer).

Skrivet av: Helena Engström

Hej

Trygghetschefen på MTR har hört av sig till mig om utanpååkningar, s.k. koppelåkningar på tunneltåg (ungdomar kliver på kopplet mellan två vagnar när tåget står vid plattformen och åker med en eller flera stationer).

De har de senaste månaderna uppmärksammat en ökning främst vid stationerna Aspudden, Liljeholmen, Axelsberg, Örnsberg och Mälarhöjden, men också ett par tillfällen i Sätra och något tillfälle i Hägerstensåsen. De har också varit fler händelser än vanligt på Södermalmsstationerna på röd linje vilket eventuellt kan höra ihop.

Utanpååkning orsakar störningar i trafiken och är ett brott mot ordningslagen (kan leda till att man får betala skadestånd till MTR för stopp i trafiken) men framför allt så är det naturlivs förenat med livsfara. Det är viktigt att sprida informationen om hur farligt det är till föräldrar/vårdnadshavare och ungdomar. Använd gärna de kanaler ni har för att informera om hur alvarliga riskerna är och att det är olagligt så vi kan undvika olyckor och ordningsstörningar.

Tack på förhand

Hälsningar

Clas Cederlid
Samordnare
Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning