Helgsamverkan med Polisen

Hej,
Har haft kontakt med Anna Lindgren från Polisregion Stockholm som hälsar…

”- Hej på er alla samverkare i LPO Skärholmen!
Året 2019 börjar sakta men säkert närma sig sitt slut och vi vill bara meddela att vi kommer fortsätta med våra helgsamverkansutsättningar de resterande helger som är kvar om det finns några funderingar kring det. Vi hoppas så klart så många som möjligt av er kommer finnas där ute ni med.

Självklart kommer vi fortsätta med våra helgsamverkanspass och fredags utsättningar även nästa år och vi hoppas kunna skruva på det lite till för bästa effekt.

Har du några tips på någon annan aktör som kan vara med och göra skillnad tveka inte att höra av er till oss Kommunpoliser.
Tack för gott samarbete från oss alla och på återhörande.

Anna”

Jag pratade vidare med henne om de utsättningar som Polisen har och som vi är välkomna till. Utsättningen är fredagar 18:45 så tyvärr är det inte så många av oss som deltar då eftersom den ligger innan vi startar. Tyvärr finns inte tid att skicka ut nått skriftligt ifrån utsättningen, men Anna föreslår och önskar att vi börjar ringa till samverkanspattrullen då vi startar våra pass. På så sätt kan vi meddela att vi är ute, få en kort info från utsättningen och ge polisen info om vi känner till nått ex. fester eller händelser. Telefonnumret är 0725-862 212.

Anna fortsätter;
”- Det är verkligen mycket bra jobb som görs på dessa helgsamverkanspass, från många håll. Den insatsen ni och alla föräldrar gör är ovärderlig och de är verkligen inte ensamma där ute. Polisen hade aldrig klarat detta själva och föräldrar som engagerar sig är verkligen en så viktig del i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.”

Så med det vill jag uppmana alla som vandrar att ni ringer vid passets start till helgens samverkansgrupp på telefonnummer 0725-862 212. Berätta att ni är från Mälarhöjdens föräldraförening och vandrar i området runt Mälarhöjden och be att få veta om nått viktigt kommit upp på utsättningen som berör vårt område. Polisen vill veta, få och dela information med oss.

Klicka här för att läsa Polisens information om utsättningarna och hur det fungerar. Vi är som sagt välkomna dit fredagar 18:45 för de som vill.

Har du frågor eller funderingar kring detta så hör av dig till mig.