Välkommen till en ny termin!

Föräldraföreningen i Mälarhöjdens skola är en viktig länk till skolledningen och har möjlighet att påverka i viktiga frågor. Dessutom håller vi i föräldravandringarna, som startar redan till helgen.

Gå gärna in på www.ffm.se och läs mer om verksamheten.

I år har vi tyvärr inte chansen att komma och presentera oss ute i klasserna som vi brukar, på grund av coronapandemin, utan vill med detta brev uppmana alla familjer att gå med i föräldraföreningen.

Medlemskap kostar 100 kr per familj och läsår.

Swish: 1233564119, märk med namn och din e-post.

Föräldravandringarna startar till helgen 22-23 augusti

Alla föräldrar med barn i högstadiet föräldravandrar i Mälarhöjden. Det har visat sig oerhört viktigt, både för föräldrarnas förståelse för var ungdomarna rör sig om kvällarna och för att stödja dem och förhindra att de hamnar i tråkiga situationer.

Föräldrarna vandrar fredag och lördag i pass från 21-23 och 23-01. I år startar klass 8A. Här kan du se schemat för föräldravandringarna. Du kommer att behöva ladda ner appen Safeland i samband med vandringen. All information du behöver finns på hemsidan: www.ffm.se.

Vi behöver klassrepresentanter!

På de föräldramöten som brukar hållas i början av varje termin utses en föräldrarepresentant till föräldraföreningen. Eftersom föräldramötena uteblir denna höst finns inte den möjligheten, utan vi får istället uppmana den som vill vara länk mellan klassen och föräldraföreningen att höra av sig till oss på styrelsen@ffm.se

Föräldrarepresentanten deltar i vanliga fall på ett möte per termin med skolledningen och oss. Vi får information och möjlighet att diskutera frågor som är angelägna. Din uppgift som föräldrarepresentant är att vara länken till klassföreståndaren som i veckobrev kan lägga med information från oss till klassföräldrarna.

Intressegrupper

I nuläget har vi en grupp som arbetar med frågor kring maten i skolan. Tidigare har föreningen drivit frågor kring bland annat trafik och lokaler. Dessa frågor är alltid lika aktuella och den som vill ta tag i en fråga är varmt välkommen att höra av sig till oss, så kan vi skapa en ny grupp.

Vi önskar er alla en bra start på terminen!

Robert E, Robert H, Linda och Tor, styrelsen FFM